battrevard

Alla inlägg den 3 maj 2014

Av battrevard - 3 maj 2014 05:44

För många klunkar av light-läsken skadar inte bara tänderna – det kan också påverka vikt och hälsa i oönskad riktning, visar ny forskning.

Enligt amerikanska tidningen Prevention finns det en rad negativa hälsoeffekter bland bubblorna, här är fem av dem.

1. Nedsatt njurfunktion. Dricker du light-läsk dagligen ökar du markant risken att drabbas av njurproblem, visar en studie vid Harvard.

2. Läsk-igt för midjemåttet. Risken att utveckla bukfetma och högt kolesterol är 34% högre hos personer som dricker light-läsk. Detta kan i sin tur resultera i hjärt-kärlproblem, enligt samma källa.

3. Ohälsosamt för tänderna. Det är inte sockret i läsken som skadar tänderna, även sockerfria alternativ kan ställa till oreda. Syran i läsken har i flera studier visat sig skada emaljen, och vid överdriven konsumtion riskerar tänderna att vittra sönder.

4. Depp på burk. Den son dricker fyra eller fler burkar med läsk dagligen ökar risken att drabbas av depression med 30%. Detta enligt American Academy of Neurology.

5. Skadligt för hjärtat. Fler än ett glas light-läsk om dagen ökar risken att drabbas av stroke med 43% enligt samma artikel.


Text ock källa: http://mabra.com/5-anledningar-att-skippa-light-lask/

Av battrevard - 3 maj 2014 05:33

Känslan av att man ”borde” kunna slappna av….men inte lyckas.
Magnesium är enormt viktigt för ett stabilt humör och för att förebygga depressioner. Forskning tyder t.ex på att personer med svårbehandlad depression ofta har obalanserade magnesiumnivåer samt att magnesium har antidepressiva egenskaper.

Vad som bäddar för en magnesiumbrist
- Stress. Idag är det många som stressar…
- Kalktabletter/för mkt mjölkprodukter – kalcium puttar ut magnesium ur kroppen. Se upp här!
- Vissa läkemedel, t.ex vätskedrivande preparat
- Hård träning/ fysiskt tungt arbete.
- En kost med för lite magnesium

Vilken mat är extra rik på magnesium?
Mandlar, hasselnötter, cashewnötter, bovete, vetekli, quinoa, kakao, sojabönor, hirs, råris. Men observera att om du t.ex har mkt stress så kan det bli svårt att få upp nivåerna enbart genom kosten. Så om du hör till den kategorin och t.ex märker att det börjar vaknas på nätterna så kan du börja ana vad det är som kroppen kanske försöker tala om. Och nej, det är inte ”sömntabletts-brist” 

// Text av: Boel Björkenwall, Aukt. Hälsorådgivare

http://www.lyckobloggen.se/?p=1794

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Facebookgruppen: Bättre vård för psykisk ohälsa.

Syftet med denna grupp är att lyfta fram alternativ till de som lider av psykisk ohälsa och som inte vill medicinera eller utsätta sig för elchocker.


Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards