battrevard

Alla inlägg den 7 maj 2014

Av battrevard - 7 maj 2014 04:41

Läkemedel intaget enligt ordination är fjärde vanligaste dödsorsaken i västvärlden (efter hjärtsjukdom, cancer och stroke).
• Läkemedelsföretag spenderar nästan dubbelt så mycket på marknadsföring och reklam än på forskning och utveckling.
• Den sammanlagda rikedomen av de 5 största läkemedelsföretagen är dubbelt så stor som den sammanlagda bruttonationalinkomsten i Afrika söder om Sahara.
• Två tredjedelar av ”nya” receptbelagda läkemedel är identiska kopior av befintliga läkemedel eller ändrade versioner av dem. Dessa ”nya” läkemedel kan patenteras på nytt och tillåter dem att upprätthålla höga priser. Även indragna produkter pga dess farliga biverkningar eller dödsfall, lanseras under andra namn.
• Representanter för läkemedelsbolag ger ofta pengar, gåvor och resor för att övertyga läkare om att skriva ut de läkemedel som de företräder. De flesta representanter för läkemedelsföretag har ingen medicinsk eller naturvetenskaplig utbildning, utan är helt internt ”utbildade”.
• Läkemedelsindustrin kommer från kemiindustrin. Nästan alla större läkemedelsföretag har ett syster-, moderbolag eller andra filialer som skapar toxiner och gifter som t ex i bekämpningsmedel samt i industri- och hushållsprodukter. Dessa toxiner bidrar till kroniska sjukdomar. Många läkemedelsingredienser utvecklas av samma kemister. Utvecklingen av statiner var först som ett bekämpningsmedel.

// http://www.doctorsnatural.se/TEMANUMMER/2009-04-16-fakta-BigPharma.htm

Av battrevard - 7 maj 2014 04:05

Hur giftig är din fruktkorg? Nya siffror visar oroande mycket bekämpningsmedel i en vanlig svensk fruktkorg,  innehållande oekologiska vindruvor, citrusfrukter, äpple, päron och banan. Störst risk löper barn som äter mer frukt i förhållande till sin kroppsvikt och därmed får högre exponering

Naturskyddsföreningen har begärt ut nya siffror från Livsmedelsverket på tester av 647 frukter under 2013. Frukterna är valda utifrån en vanligt svensk fruktkorg innehållande oekologiska vindruvor, citrusfrukter, äpple, päron och banan.
– Siffrorna talar sitt tydliga och oroande språk, i 87 procent av de oekologiska frukter finns det rester av bekämpningsmedel. De som är särskilt känsliga är barnen som äter mer frukt i förhållande till sin kroppsvikt och därmed får högre exponering, säger Johanna Sandahl, vice ordförande Naturskyddsföreningen.

”Skolor kan köpa in eko-frukt”
Fruktkorgens värsting är vindruvorna där det hittades rester av 51 olika bekämpningsmedel i 96 procent av testerna. Livsmedelsverket hittade nio olika rester i ett prov 2013.
– Människor blir allt mer medvetna och äter mer frukt. Därför är det viktigt att vi diskuterar effekterna av den cocktail av bekämpningsmedel som vi stoppar i oss. En enkel insats vore om skolor, förskolor och äldreboenden bara köper in ekologisk frukt, säger Johanna Sandahl.

Nyttoinsekter istället för gift
I Sverige idag finns det 3800 bönder med KRAV-certifierat lantbruk, varav ett 30-tal odlar äpplen. Märta Johansson är en av dem:
– Eftersom jag odlar KRAV-märkt använder jag inte kemiska bekämpningsmedel. Istället arbetar jag tillsammans med naturen och använder mig till exempel av nyttoinsekter för att jaga bort de oönskade insekterna. Jag vill inte förstöra den jord jag lever av, säger hon.

- Av Emma V Larsson

http://kurera.se/bekampningsmedel-i-87-av-frukterna-i-fruktkorgen/

Av battrevard - 7 maj 2014 03:58

Musikterapi ökar livskvaliteten

Musikterapi för behandling av för svåra medicinska eller psykosociala tillstånd ökar livskvaliteten. Det säger musikterapeut Anci Sandell i sin doktorsavhandling "Musik för kropp och själ – Modell för interaktiv musikterapi" vid Nordic School of Public Health NHV.


Anci Sandell har undersökt effekterna av musikterapi hos patienter som genomgår sjukhusbehandling för psykiatriska dysfunktioner, cancer eller dialys. Hon har även specialstuderat terapins inverkan på cancersjuka barn och på ungdomar med svåra psykosociala problem.

Musikterapin har integrerats i den övriga behandlingen och skett i nära samspel mellan terapeut och patient. Terapin har individanpassats och innefattat förinspelad och improviserad musik, men även inslag av målade bilder och texter.

Studierna bekräftade musikterapins positiva effekter på upplevd livskvalitet och gav värdefulla kunskaper om hur terapin behöver anpassas till respektive målgrupp.

– Att musikterapi visat sig ha så positiva effekter är egentligen inte överraskande, förklarar Anci Sandell. Musik kan sänka pulsen, blodtrycket, nivåerna av stresshormoner och förbättra andningen. Musik har använts som en läkande kraft sedan antiken, men är en underutnyttjad behandlingsmetod i den moderna vården.

http://www.free.se/?ContentID=566

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Facebookgruppen: Bättre vård för psykisk ohälsa.

Syftet med denna grupp är att lyfta fram alternativ till de som lider av psykisk ohälsa och som inte vill medicinera eller utsätta sig för elchocker.


Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards