battrevard

Alla inlägg den 2 maj 2014

Av battrevard - 2 maj 2014 06:51

Intressanta studier på effekterna av zink på humöret
Vi kör med några exempel! :-) T.ex så har forskning visat att personer som är deprimerade ofta har lägre nivåer av zink i blodet jämfört med friska personer. Ju lägre zinknivå desto djupare tenderar depressionen att vara!

Det har också visat sig i en annan studie att ett intag av 25 mg zink per dag minskade depressionssymtomen efter 12 veckors intag med 40% jämfört med placebopiller. Kraftfulla effekter har ibland setts även bland patienter som inte tidigare har svarat på antidepressiv medicin.

Intressant också som en parentes är att zinktillskott tydligt visade sig leda till minskad hyperaktivitet och överdriven impulsivitet samt förbättrade sociala förhållanden i en studie på 400 barn med ADHD.


Text och källa: http://www.lyckobloggen.se/?p=3306

Av battrevard - 2 maj 2014 06:45

För att bota sjukdomar försöker man inom modern psykiatri kontrollera hjärnkemin med olika substanser. Istället för att kurera de underliggande orsakerna så att kroppen kan skapa balans på ett naturligt sätt så maskeras symptomen.

Inom funktionsmedicinen ser man människan som en helhet. Inom den konventionella medicinen delas människan upp och det finns specialister för varje del av kroppen. Inte många allmänläkare som skriver ut antidepressiva och ångestdämpande mediciner frågar patienten om hur magen mår, hur ofta man har ätit antibiotika, om man har amalgamfyllningar, om man varit på resa till ett exotiskt land på sistone, eller om man äter tillräckligt med t.ex protein.


http://optimiseyourhealth.wordpress.com/category/psykisk-halsa/


https://www.facebook.com/groups/naturligvard/permalink/832388440124043/?stream_ref=2

Av battrevard - 2 maj 2014 06:38

Hej!
Har efter en lång tids användning av Sertralin nu slutat med denna. Såklart så dyker min ångestproblematik upp igen. Har provat 5-HTP men blev speedad, har även provat Adrekomp men sömnen blir förstörd och ångesten ökar. Känner en inre stress och har mycket mardrömmar.
Jag tar magnesium till natten, men har du något annat tips till mig?
Mvh Petra

Svar: 
Hej Petra!
Mot ångest kan du ta L-Theanine, vilket även brukar vara bra för sömnen. Prova med ½ kapsel till frukost, ½ på tidig eftermiddag och 1 till natten. Räcker inte denna för att du ska må bra kan du prova att lägga till L-Tyrosine efter några dagar och se hur du mår. L-Tyrosine omvandlas inte lika lätt till serotonin som 5HTP, men stödjer ändå både dopamin, serotonin och binjurefunktion.

L-Tyrosine tar du enbart på morgonen och börja ½ kapsel första dagarna. Mår du bra av denna kan du öka till 1 varje morgon.
Du kommer troligen att märka effekten av båda aminosyrorna redan samma dag du tar dem.
Magnesium är helt rätt och fullständigt ofarligt och du kan även använda det dagtid.
Lägg gärna till ett kraftfullt B-vitaminkomplex också, 2 gånger per dag.

// Madeline Marcus,näringsterapeut

Källa: http://www.madeleinemarcus.se/l%C3%A4sarfr%C3%A5gor-1581868

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Facebookgruppen: Bättre vård för psykisk ohälsa.

Syftet med denna grupp är att lyfta fram alternativ till de som lider av psykisk ohälsa och som inte vill medicinera eller utsätta sig för elchocker.


Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards