battrevard

Alla inlägg den 29 april 2014

Av battrevard - 29 april 2014 05:55

Man kan hitta ett hundratal läkemedelssubstanser i svenska sjöar och bäckar. Men den största påverkan av läkemedlen sker långt ifrån våra vattendrag. Mycket av läkemedelstillverkningen har outsourcats och idag är Kina och Indien några av världens ledande läkemedelsproducenter. En grupp forskare från Göteborgs universitet besökte Indien för att se vilken inverkan läkemedelsproduktionen har i områdena där den tillverkas.

I en flod nedanför ett reningsverk hittade de värden av läkemedel, med bland annat antibiotikum, i vattnet som är en miljon gånger högre än de i Sverige. Förutom en väldigt ohälsosam miljö ger det en grogrund för antibiotikaresistenta bakterier.

Ekosystemen påverkas och fiskarnas reproduktiva förmåga riskerar att slås ut. Resistenta bakterier kan bli fler och svårare att bota vilket försvårar för nu levande och kommande generationer. Därför är det viktigt att vi tar ansvar redan idag för läkemedelsindustrin.


http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/article2122875/Vilket-pris-betalar-vi-for-lakemedel.html


https://www.facebook.com/groups/naturligvard/permalink/830773603618860/?stream_ref=2

Av battrevard - 29 april 2014 05:50

Begreppet adaptogener innefattar idag elva olika växter, däribland rosenrot, schisandra, ryskrot och ginseng.
Ordet adaptogen kommer från engelskans ”to adapt” som betyder att anpassa sig, vilket är precis vad dessa växter gör.

Adaptogener är väldigt effektiva vid stressiga perioder då orken inte räcker till. Det ska dock inte förväxlas med centralstimulerande ämnen så som koffein och nikotin. Dessa är vanebildande. Detta genom att kroppen successivt ökar mängden receptorer för dessa ämnen vilket resulterar i att dosen hela tiden måste ökas för att samma effekt ska uppnås. Centralstimulerande ämnen ger även kroppen en annan typ av ”pigghet” än adaptogener. De stressar igång kroppen istället för att som adaptogener träna kroppen till att på ett sunt sätt kunna hantera stressen. Att stressa igång kroppen kan ge biverkningar i form av hjärtklappning, nervositet och dålig sömn.

Adaptogenerna verkar genom att normalisera kroppsfunktioner för att återskapa balans. Funktioner som ämnesomsättning, signalöverföring, hormonbalans, enzymaktivitet och cellandning påverkas.
Kroppens funktioner stimuleras på ett sunt sätt utan att överbelastas. En adaptogen stimulerar aldrig en funktion över dess övre gräns, den normaliserar och optimerar bara utifrån dess egen förmåga. Resultatet märks i form av bättre ork, ökad skärpa och en högre livskvalitet.

https://www.facebook.com/groups/naturligvard/permalink/830771906952363/?stream_ref=2

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Facebookgruppen: Bättre vård för psykisk ohälsa.

Syftet med denna grupp är att lyfta fram alternativ till de som lider av psykisk ohälsa och som inte vill medicinera eller utsätta sig för elchocker.


Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<<
April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards