battrevard

Alla inlägg under april 2014

Av battrevard - 25 april 2014 05:20

Lycka kan uppnås på flera sätt. Ett av dem är den enkla vägen med lyckorus från sådant som man gör primärt för sin egen lycka. Men amerikansk studie visar att tonåringar som handlar osjälviskt mår bättre.

 

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/egoistiska-tonaringar-mar-samre

Av battrevard - 25 april 2014 04:55

"Även om expertisen fortfarande förnekar att man kan bli beroende av SSRI-preparat - det som brukar kallas den nya generationens anti-depressiva - vittnar många människors upplevelser om motsatsen. De berättar om både fysiska och psykiska symptom då de försöker sluta med sin medicin."

- RFHL

Av battrevard - 25 april 2014 04:50

Svaret kan vara:

- Du kanske lider av näringsbrist eller överkänslighet för mat istället för sjukdom.

Långt innan trötthet övergår i sjukdom, är det möjligt att förebygga och återfå hälsan. Förutsättningarna för en god hälsa är att tillgodose kroppens behov av näring. Alla kroppsfunktioner behöver vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som vi får i oss genom kosten. Det egna behovet av näringsämnen kan variera. Det avgörs av vår storlek, ålder, nuvarande hälsa, arbete, miljö, livsstil, medicinintag och mycket mer. 
Näringsbehovet är individuellt och ökar vid stress och sjukdom. Ett genomtänkt intag av nödvändiga näringsämnen har i tusentals vetenskapliga studier visat sig förebygga och höja livskvaliteten.

- Text av Annette Löfman/Näringsterapeut

[Näringsterapi: individuellt anpassad kost och tillskott av vitaminer/mineraler/örter.]


https://www.facebook.com/groups/naturligvard/permalink/828362027193351/?stream_ref=2

Av battrevard - 24 april 2014 08:44

Social samvaro:

Umgås med familj, släkt och vänner. Prata med grannar, arbetskamrater, folk du möter och upplev glädjen i det personliga mötet.

Var aktiv:
Att vara aktiv får dig att må bra. Det kan vara sport, hobbies, trädgårdsarbete, dans eller en daglig promenad. Det hjälper dig bibehålla rörlighet, kondition och gör dig gladare.

Var uppmärksam:
Uppmärksamma skönheten i vardagslivet, njut av omgivningen och reflektera över det ovanliga. Var närvarande i nuet och upptäck naturen. Det hjälper oss att inse vad som är viktigt.

Lär dig nytt:
Prova något nytt eller återupptäck ett gammalt intresse. Lär dig till exempel att laga din cykel, spela ett instrument, prova ny matlagning och upptäck utmaningen och tillfredsställelsen det för med sig.

Ge till andra:
Var hjälpsam eller gör något trevligt för en vän, granne eller främling. Hjälp till att lyfta barnvagnar, håll upp dörren, ge någon ett leende, överraska en släkting med en fruktsallad eller jobbar ideellt.

Vänta inte till imorgon - börja idag!


// Skribent: Carina Andersson.

Av battrevard - 24 april 2014 06:16

Genom att utesluta mjölk, gluten och sojaprodukter blev Annika Röeds son som har autism både gladare, piggare och mer social. Hon sammanställde sina erfarenheter i en bok som nu kan fungera som stöd till andra föräldrar som har barn med ADHD, autism etc. Ämnet är känsligt och få svenska läkare vill innan socialstyrelsen säger något annat ge rådet till de som har beteendestörningar att ändra kosten.

 

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5842625

 

https://www.facebook.com/groups/naturligvard/permalink/827776513918569/?stream_ref=2

Av battrevard - 23 april 2014 13:25

"Jag satt hemma och grät och hade varit utmattad under en lång tid, inget i den traditionella vården hade hjälpt mig. Terapeuten Madeleine Marcus konstaterade direkt att jag var utmattad.

Hos Madeleine fick jag örter och mineraler som lugnar ner nervsystemet. Jag ordinerades Amerikansk Frossört som sänker stress i kroppen och förbättrar matsmältningen, och Passiflora, som reducerade min ångest och gjorde att jag kunde sova djupare på natten.
Jag fick också kalcium och magnesium för hjärtklappning, och B-komplex för att minska stress och sedan zink för immunförsvaret.

Alla mina symtom började försvinna, som dagliga gråtattacker, jag började sova djupare och utan uppvaknanden på natten, blev gladare, ångesten försvann och jag blev därmed successivt piggare, även om jag blev tröttare i början av att ta Passiflora på dagen, som är sömngivande Även symtom som jag inte trodde hade någon koppling till stress började ge med sig, t ex halsbränna, acne runt munnen, hudklåda och smärtor i bröstet.

När allt det här började hända så var det som att komma till himmelriket. Jag hade fått hjälp och jag kände att här fanns det någon som var expert på det här området."

- Text av Elisabeth.


https://www.facebook.com/groups/naturligvard/permalink/827102447319309/?stream_ref=2

Av battrevard - 23 april 2014 13:20

Det kommer allt fler larmrapporter om mängden kemikalier och miljögifter i våra hem. Men hur ska vi göra för att minska på gifterna? Här är tio tips!

1.Använd rengöringsmedel som är märkta med Bra Miljöval.

2.Välj möbler i trä istället för plast och andra konstmaterial, det finns till exempel Svanen-märkta sängar.

3.Välj miljömärkta och ekologiska kläder och tyger. Ullmaterial är att föredra då de inte brukar behöva behandlas med flammskyddsmedel.

4. Minska på mängden hygienartiklar med parfym. Låt de du har stå i badrumsskåpet.

5.Undvik plastgolv av PVC. Linoliumgolv är okej eftersom det är linoljebaserat.

6. Välj miljömärkt färg och välj hellre vanliga tapeter än de med strukturbeläggning i mjuk plast.

7.Undvik mattor med plast på undersidan. Välj hellre naturmaterial.

8.Våttorka golven så försvinner även de mindre partiklarna som annars kommer ut igen vi utblåset på dammsugaren. Det räcker med en eller ett par gånger i veckan.

9.Vädra då och då. Ett snabbt korsdrag är bra.

10.Köp begagnat. Begagnade möbler släpper oftast ifrån sig färre ämnen än nya.


Text och källa: http://www.hemmetsjournal.se/Medicin/Medicin-och-halsa/Minska-gifterna-i-ditt-hem/

https://www.facebook.com/groups/naturligvard/permalink/827105707318983/?stream_ref=2

Av battrevard - 23 april 2014 13:16

"Nära vänner, kärleksrelationer och ett meningsfullt arbete är grunden till långvarig lycka. Jobbar du dessutom ideellt och engagerar dig för andra människor kan du höja din lyckonivå ytterligare."

- Text Anna Myrèn.


https://www.facebook.com/groups/naturligvard/permalink/827111193985101/?stream_ref=2

Presentation


Facebookgruppen: Bättre vård för psykisk ohälsa.

Syftet med denna grupp är att lyfta fram alternativ till de som lider av psykisk ohälsa och som inte vill medicinera eller utsätta sig för elchocker.


Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<<
April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards